News
Loading...

STRAŠNO NEVRIJEME POGODILO NAŠU ZEMLJU: Led lupa sve redom.

Strašno nevrijeme je pogodilo Zavidoviće, a upaljen je i žuti mateoalarm...

U Zavidovićima je danas jak grad nanio štetu poljuprivrednicima.

U naselju Kovači palo je jedno stablo nakon čega su na mjesto događaja upućeni vatrogasci. No, prema posljednjim informacijama, na sreću povrijeđenih u nevremenu nema.
Na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za područje skoro cijele BiH je upaljen žuti meteoalarm koji upozorava na jake grmljavine.
Metoalarm.eu je za Bosnu i Hercegovinu uključio žuti meteoalarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajne, ali potrebno je biti na oprezu.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) je izdao prognozu za sljedeća tri dana. U subotu se očekuje  pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s jačim pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno će biti obilnih pljuskova, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni.
U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Moguća je slabija grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

Vrijeme će Bosni i Hercegovini u ponedjeljak biti pretežno oblačno i nestabilno s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

IZVOR: novi.ba
PODIJELI NA Google Plus

About admin